De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Boiler

In je eigen huis is comfort heel belangrijk. Een van de zaken waar veel woningbezitters zich aan storen is het feit dat je zo lang moet wachten op warm water in je huis. Je zet de kraan open en na een paar minuten is je water pas goed op temperatuur. In die tijd zijn er al vele kostbare liters water verloren gegaan. Dit is een probleem wat je kan ondervangen met een boiler.

Wat doet een boiler
Een boiler is een apparaat wat water constant op een hoge temperatuur houdt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gas of van elektriciteit; het is maar net welke brandstof er voor handen is. De boiler zorgt ervoor dat je tussen de 10 en 35 liter warm water paraat hebt wanneer je de kraan open draait. Op het moment dat dit warme water is opgebruikt is het warme water vanuit de cv installatie bij de tapplaats aangekomen. Hierdoor kan je direct beginnen met het gebruik van warm water en ondervind je geen tijds- of waterverlies.

Waar zit een boiler gemonteerd
Een boiler monteer je op een plek waar je regelmatig warm water nodig hebt en waar dit niet direct voor handen is. In de meeste huishoudens gaat het dan over de badkamer en de keuken. De badkamer is een plek waar in huishoudens vaak een grote boiler staat. Met een inhoud vanaf 35 liter zorgt deze boiler ervoor dat je direct onder een warme douche kan stappen. In de keuken zit een kleinere boiler. Deze heeft een inhoud die tussen de 10 tot 15 liter. Deze boiler kan achter een keukenkastje verborgen zitten, maar hij kan ook ingebouwd zitten onder je keukenkastjes achter de keukenplint. Hierdoor neemt hij helemaal geen ruimte in beslag.