De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

CV ketel

Om je woning de hele dag door van warm water te voorzien heb je een CV ketel. Dit is een apparaat wat de hele dag hard werk verricht. Het werkt op aardgas. Zo’n CV ketel is dan ook bij huishoudens de grootste oorzaak van de hoge CO2 uitstoot. Het is om die reden dat het tijd is om goed te kijken naar je CV ketel. Hoe oud is hij, en doet hij nog steeds wat hij moet doen.

Een oude CV ketel
Heb je een normale combiketel, dan is deze waarschijnlijk verouderd. Ketels van dit type laten veel energie verloren gaan bij het verwarmen van water voor jouw huis. Je verbruikt dus naar verhouding teveel aardgas, wat een kostbare aangelegenheid is. Beter is het in dat geval om te kijken naar een moderne HR ketel.

Een HR ketel
Een HR ketel zorgt ervoor dat het aardgas op een efficiënte manier wordt gebruikt. Er wordt minder aardgas gebruikt en er gaat ook veel minder opgewekte warmte verloren voordat de warmte jouw huis bereikt. Een HR ketel heb je in meerdere varianten. Het is goed om te kijken naar het vermogen van de ketel, maar je zal ook moeten kijken naar de efficiency van je ketel. Hoe duurder de ketel, hoe beter de gebruikte techniek, en hoeveel meer plezier je ervan zult hebben. De hoogte van je maandelijkse energie voorschot druk je sowieso omlaag met een goede moderne HR ketel.

Zonne-energie
Wil jij het roer omgooien in je huis en stoppen met energieverbruik? In dat geval kan je kiezen voor een zonneboiler. Dit is een apparaat wat gebruik maakt van zonnepanelen voor de energievoorziening van je huis. Bovendien levert een zonneboiler door het licht van de zon warm tapwater aan je huis. Het is een investering, maar dan begin je ook gelijk met besparen.