De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Cv ketel prijzen

Alle apparatuur in je huis heeft in principe een van tevoren vastgelegde levensduur. Dit geldt voor witgoed maar ook voor cv ketels. Heeft jouw cv ketel zijn maximale levensduur bereikt – en je onderhoudsmonteur kan je daar alles over vertellen – dan doe je er verstandig aan om grote problemen voor te zijn en een nieuwe cv ketel te kopen. Een nieuwe cv ketel klinkt als een behoorlijke aanschaf. We hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet die de prijs van een cv ketel bepalen.

Welke klasse ketel koop je
cv ketels zijn opgedeeld in klassen. De laagste klasse is een cv ketel met een heel beperkte inhoud die je eigenlijk enkel in de keuken kan gebruiken. Je koopt dan een ketel met klasse CW1. Daarna lopen de klassen op. De hoogste klasse cv ketel is klasse CW8. Dit is een ketel met een groot vermogen, tot wel 20 liter. Deze ketel is te gebruiken voor alle zaken in je huis. Je mag dan denken aan douche, bad en keuken. Koop je een ketel van de hoogste klasse, dan kan je zowel de douche als de keukenkraan gelijktijdig aanzetten zonder dat er iemand een koude douche heeft. De prijzen variëren dan ook behoorlijk. Klasse CW1 is verkrijgbaar vanaf 900 euro terwijl klasse CW8 tot wel 3000 euro kan kosten. Het is maar net wat je belangrijk vindt.

De grootte van je gezin
Ben je alleenstaand, dan kan je een eenvoudige lichte ketel in een lage klasse kopen. Heb je echter kinderen en wordt er dagelijks op meerdere plekken tegelijk gebruik gemaakt van warm water, dan zal je een hogere klasse moeten aanschaffen wil je het comfortabel houden binnenshuis.

Hoe zuinig stookt je ketel
De normale combiketel zoals we die kennen is eigenlijk al niet meer te koop. Vandaag de dag koop je minimaal een HR ketel in de winkel. Je kan ook kiezen voor een HR+ ketel. Die stoken nog zuiniger. Je betaalt er op dat moment wat meer voor, maar je verdient deze extra uitgave wel weer terug.