De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie cv ketel

Wanneer je goed kijkt naar de vaste lasten in je huishouden springt één post er direct bovenuit. We hebben het over je energierekening. Je betaalt iedere maand een behoorlijk voorschot aan je energiebedrijf. Daarnaast krijg je eens per jaar de afrekening. Je zou verwachten dat je dan geld terug krijgt maar niks is minder waar. In de meeste gevallen moet je nog bijbetalen ook. De reden van dit hoge energieverbruik is het gas wat je verstookt. Jouw cv ketel kan een behoorlijke slokop zijn.

Besparen met een nieuwe cv ketel
Wil je minder gas gaan verbruiken in jouw huishouden en is je cv ketel zo’n beetje aan vervanging toe, dan is de aanschaf van een nieuwe cv ketel een goede optie. Een nieuwe cv ketel, in de vorm van een HR of HR+ ketel verbruikt veel minder gas dan een ouderwetse combiketel. De warmte die je genereert wordt bovendien veel efficiënter gebruikt. Er gaat zo min mogelijk aardgas verloren bij het gebruik van een nieuwe cv ketel. Doordat er betere technologie wordt gebruikt ben je sowieso maandelijks een stuk goedkoper uit.

Subsidie op een nieuwe cv ketel
Ons land was ooit een waar subsidieparadijs. Op iedere aankoop die je deed kreeg je een subsidie van de overheid. Helaas; hoe zuinig jouw nieuwe cv ketel ook stookt, je krijgt er geen subsidie voor van de overheid. Je krijgt wel een subsidie op de installatie van je nieuwe cv ketel. Dit heeft ermee te maken dat de overheid er alles aan doet om de bouwsector en installatiesector uit het slop te helpen. Jij betaalt daarom over het arbeidsloon van de installateur van je nieuwe cv ketel het lage BTW tarief van 6 procent in plaats van het hoge BTW tarief van 21 procent. Je hoeft deze subsidie niet zelf aan te vragen. De leverancier van je ketel of de monteur van je cv ketel verrekent deze korting automatisch op je factuur zonder dat jij bonnetjes hoeft te overleggen.