De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Warmtepomp kopen

Vandaag de dag zijn we meer met duurzaamheid bezig dan ooit tevoren. Het klimaat is aan het veranderen, en daarom moeten we de CO2 uitstoot van ons huishouden naar beneden brengen. Een apparaat wat voor de grootste uitstoot CO2 zorgt in jouw huis is de cv installatie. De combiketel of HR ketel die op jouw zolder staat werkt op aardgas. Hij verbruikt dure fossiele brandstof en stoot schadelijke CO2 uit. Wil jij je portemonnee en het milieu een handje helpen, dan kan je het beste een warmtepomp kopen.

Wat doet een warmtepomp
Een warmtepomp is een apparaat wat gebruik maakt van natuurlijke elementen om voor warm water te zorgen. Er wordt gebruik gemaakt van lucht, maar ook van (grond)water om warmte op te wekken voor de verwarming van je huis en tapwater. Een warmtepomp is in meerdere varianten verkrijgbaar. Er zijn apparaten die functioneren als een airco. Ze zuigen lucht aan en waarderen die op naar warme lucht voor de verwarming van je huis. Er zijn ook apparaten die grondwater gebruiken en daar de warmte aan onttrekken. Die warmte wordt doorgegeven naar een warmtepomp installatie die vervolgens je hele huis van warmte in de radiatoren en warm tapwater kan voorzien.

Waar let je op bij een warmtepomp
Ga je een warmtepomp kopen, dan moet je goed kijken naar het budget wat je hebt, maar ook naar het vermogen wat de warmtepomp moet leveren. Wil je een warmtepomp om één kamer te verwarmen, of wil je een warmtepomp die de functie van je hele cv ketel kan overnemen.

Subsidie op een warmtepomp
Koop je een warmtepomp, dan draag jij bij aan een lagere CO2 uitstoot. De overheid heeft hier een subsidie tegenover gezet. De ISDE regeling. Hiermee krijg jij van de overheid een subsidie op de aanschaf van een warmtepomp die begint bij 1000 euro wanneer je een warmtepomp met een vermogen tot 3,5 kW koopt. Daarna loopt het op. Dit is een subsidie die je nog wel zelf zal moeten aanvragen. Bewaar dus goed alle aankoopbonnen.