De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Warmtepomp nadelen

Ons klimaat is aan het veranderen. Jouw huis is daar waarschijnlijk nog niet helemaal op ingesteld. De grootste boosdoener van een veranderend klimaat is de CO2 uitstoot van huishoudens. Op het moment dat je een douche neemt of warm tapwater afneemt zal je cv installatie aan het werk moeten. Die cv installatie stoot een enorme hoeveelheid CO2 uit. Het is dan ook niet voor niets dat huishoudens door de overheid worden gestimuleerd om zuiniger om te gaan met aardgas en een warmtepomp aan te schaffen. De voordelen, daar hoor je genoeg over. Feit is echter wel dat er ook nadelen aan een warmtepomp zitten.

Dure apparatuur
Wie op het internet gaat kijken naar de prijs van een warmtepomp zal al snel enorm schrikken. Een warmtepomp kost vele malen meer dan een cv ketel. Je begint met een warmtepomp vanaf 3500 euro wanneer je een soort reverse airco installatie in je huis wil hebben. Een warmtepomp die zijn warmte onttrekt aan de aarde via een grondput zal al snel 8000 euro voor de put en 15000 euro voor de warmtepomp zelf kosten. De prijs is dus het grootste minpunt.

Je tuin moet op de schop
Kies je voor een warmtepomp waarbij er een buizensysteem onder je tuin moet worden aangelegd, dan moet bij een horizontaal buizensysteem je hele tuin op de schop. Ga je voor een systeem met een verticale put, dan moet er een flinke put worden geboord, en bij een water-water systeem moeten er zelfs twee van die putten komen. Je kan dus gelijk je tuin opnieuw inrichten.

Andere radiatoren
Laat je een warmtepomp installeren, dan zullen sommige systemen vereisen dat er allemaal nieuwe radiatoren in je woning worden geplaatst. Je moet dan radiatoren laten plaatsen die het met minder warm water aankunnen. Dit is een extra uitgave die je van tevoren goed moet incalculeren.