De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Regeling 2017

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor het milieu. Ook de overheid spant zich in om particulieren op meer milieuvriendelijke wijze om te springen met elektriciteit en gasverbruik. Een van de meest efficiënte manieren om je huishouden duurzamer te maken, is door een warmtepomp te installeren. Dit is een alternatief voor de combinatieketel, die op gas draait. Een warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht, uit de bodem of uit het grondwater en pompt deze hitte door middel van een motor op tot een bruikbare temperatuur. Hierdoor is maar weinig stroom nodig, om het hele huis te verwarmen.

Subsidie op warmtepompen

Zoals gezegd vindt de overheid het ook belangrijk dat er milieuvriendelijke oplossingen, zoals warmtepompen, worden ingezet om stroom- en gasverbruik te minderen. Daarom kun je als particulier in aanmerking komen voor een aantrekkelijke subsidie. Deze subsidie, de zogenaamde ISDE (een afkorting voor Investeringssubsidie Duurzame Energie) is een tegemoetkoming. Hoe hoog het bedrag dat je ontvangt precies is, hangt af van het type apparaat dat je laat plaatsen en de verwachte voordelen voor het milieu. Ook in 2017 zal deze subsidieregeling weer gelden.

Het bedrag dat je kunt ontvangen

Warmtepompen zijn efficiënter dan traditionele ketels. Tijdens het verbruik bespaar je dan ook eigenlijk al geld. Ook het onderhoud is minder kostbaar. Het enige nadeel van de pompen is dat de aanschaf en de aanleg méér geld kost. Voor die initiële investering is het mogelijk subsidie aan te vragen. Dit kan gaan om enkele honderden tot wel enkele duizenden euro’s, als je de meest besparende lucht/water-warmtepomp laat installeren. Al met al wordt het daarmee hoogst aantrekkelijk om te overwegen een meer duurzame en milieuvriendelijke pomp aan te schaffen, waarmee je veel minder stroom verbruikt en op de lange termijn ook veel geld kunt besparen.