De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Lucht-water warmtepomp

Je woning verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Kijk maar eens naar het maandelijkse voorschot wat je aan je energiebedrijf kwijt bent. Het grootste aandeel van je energierekening bestaat uit je gebruik van aardgas. Het is dan ook heel goed om te kijken naar alternatieven wanneer je toe bent aan een andere cv ketel. Een systeem wat zeker de moeite waard is, is de lucht-water warmtepomp.

Wat doet een lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp is een apparaat wat zijn warmte onttrekt aan de buitenlucht. In een speciale compressor wordt deze lucht opgewaardeerd waardoor er warmte ontstaat. Die warmte kan worden afgestemd tot de gewenste temperatuur. Vervolgens wordt het tapwater in jouw huis verwarmd door deze lucht-water warmtepomp. Er wordt om de compressor aan te sturen een heel geringe hoeveelheid elektriciteit gebruikt. Dit alles zorgt ervoor dat je wellicht iets meer stroom gebruikt, maar aanzienlijk minder aardgas nodig hebt voor jouw huishouden.

Een lucht-water warmtepomp voor je zwembad
Een lucht-water warmtepomp wordt heel veel gebruikt voor huishoudens, maar hij is nog geliefder voor zwembaden. Je kan namelijk met een dergelijke warmtepomp heel voordelig je zwembadwater op temperatuur houden. Een eigen zwembad is een aanwinst voor je huis. De grootste kostenpost is echter het op temperatuur houden van je zwemwater. Je wil immers niet alleen in de zomermaanden, maar ook in het voorjaar en najaar kunnen genieten van de luxe van je eigen zwembad. Met een lucht-water warmtepomp kan je jouw zwembad verwarmen zonder dat het je gasrekening of stroomrekening omhoog jaagt.

Een betaalbare aanschaf
Warmtepompen hebben de naam nogal duur te zijn in de aanschaf. Voor een lucht-water warmtepomp valt dit gelukkig wel mee. Je bent voor het apparaat en de installatie in je huis een bedrag van ongeveer 3750 euro kwijt. Wanneer je bedenkt dat dit een apparaat is wat je nagenoeg in plaats van je cv ketel zal gebruiken is het een verstandige aankoop. Zeker wanneer je bedenkt dat de overheid een subsidie op warmtepompen verstrekt in de vorm van de ISDE regeling.