De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming warmtepomp

De tijd dat een woning traditioneel was ingericht, met radiatoren en een cv ketel voor de verwarming in je huis ligt achter je. Tijden veranderen, en de apparatuur in je woning verandert mee. Vandaag de dag zijn steeds meer mensen bezig met de verbouwing van hun woning. Hierbij wordt goed gekeken naar een zo efficiënt mogelijk gebruik van ruimte en energie.

Een warmtepomp in je huis
Wanneer de cv ketel in je woning aan vervanging toe is, is het een goed idee om te kijken naar alternatieve vormen van woning verwarming. Steeds meer mensen kiezen op zo’n moment voor een warmtepomp. Een warmtepomp is een betere keuze voor de verwarming van je huis en tapwater dan een cv ketel. Je maakt namelijk geen gebruik van duur aardgas, maar van natuurlijke grondstoffen. Het warme grondwater wordt door een gesloten leidingensysteem door je huis gepompt naar de warmtepomp installatie. Bij de warmtepomp wordt het grondwater opgewaardeerd naar tapwater wat warm genoeg is voor huishoudelijk gebruik.

Waarom je twee vliegen in een klap slaat
Ga je een warmtepomp aanschaffen, dan kom je voor een flinke uitgave te staan. De water-water warmtepomp die steeds populairder wordt is een investering van 15000 euro. Daarnaast moeten er twee putten in je tuin worden geslagen. Eén voor de aanvoer van warm grondwater en één voor de afvoer van het gekoelde grondwater. De leidingen voor de warmtepomp komen door je hele huis heen te liggen. De keuze om het warme grondwater door vloerverwarming heen te pompen is dan ook snel gemaakt.

Een verrijking van je huis
Kies je ervoor om het warme grondwater van een water-water warmtepomp door een vloerverwarming heen te halen dan mag je met recht spreken over een verrijking van je huis. Je gebruikt veel minder aardgas en met de installatie van je warmtepomp verwarm je gelijk je vloer. Een woning die van deze apparatuur wordt voorzien is enorm interessant wanneer je ooit je woning wil verkopen.