De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming

Je eigen huis is een kostbaar bezit. Het is voor jou als woningbezitter dan ook belangrijk dat je woning er mooi bij staat. Steeds meer mensen kiezen voor een efficiƫnt gebruik van hun woonoppervlak. Ze laten daarom de radiatoren uit hun woning verwijderen en kiezen voor een vloerverwarming.

In welke situaties kan je vloerverwarming aanleggen
Vloerverwarming kan je eigenlijk in elke denkbare situatie in je huis aanleggen. Het enige waar je aan moet denken is dat je eerst de oorspronkelijke vloerbedekking moet verwijderen. Het is dan ook het handigste om te kiezen voor vloerverwarming wanneer je bezig bent met een verbouwing in je woning of wanneer je je oude vloerbedekking ging vervangen. Vloerverwarming kan onder allerlei soorten vloeren worden aangelegd.

Welke systemen heb je
Vloerverwarming heb je in een paar systemen. Allereerst is daar de manier waarop de vloerverwarming zelf werkt. Je kan gebruik maken van een vloerverwarming op water. Dit doe je op het moment dat je al een wateraansluiting voor je radiatoren beneden had zitten. De vloerverwarming bestaat in dat geval uit leidingen of matten waar water door buizen wordt heen gepompt. Heb je geen wateraansluiting, dan kies je voor een vloerverwarming op elektriciteit. In dat geval heb je een soort elektrische deken-systeem. Door stroomdraden in matten wordt elektriciteit geleid en dat zorgt ervoor dat er warmte wordt afgegeven aan je vloer.

Een stoffig karwei
Laat je vloerverwarming aanleggen, dan is het goed om je te beseffen dat het een redelijk stoffig karwei is. Vloerverwarming die moet worden in gefreesd in je ondervloer zal voor nogal wat bouwstof zorgen. Het is zaak dat je een dergelijk systeem laat aanleggen wanneer je toch al met een verbouwing bezig bent. Het bouwstof vind je namelijk tot in elke kier van je huis terug.