De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Warmtepomp voordelen

Wanneer je kijkt naar je huishoudelijke uitgaven op maandbasis is de post van het energiebedrijf wel even iets om van te slikken. Je betaalt zomaar een paar honderd euro als maandelijks voorschot. Op het moment dat je kijkt naar de herkomst van die bedragen wordt er veel duidelijk. Het merendeel van de kosten bestaat namelijk niet uit elektriciteit, maar uit gasverbruik.

Lucht en water zijn gratis
Kies je ervoor om je woning te verwarmen met een warmtepomp, dan maak je een verstandige keuze. Je maakt in dat geval namelijk de keuze om je woning te verwarmen met lucht of water. Hiertoe is een aantal warmtepompen beschikbaar. Maak je gebruik van een lucht-lucht warmtepomp, dan gebruik je de buitenlucht om je woning te verwarmen. Via een omgekeerde airco verwarm je een ruimte in je huis. Maak je gebruik van een systeem wat warmte aan de aarde of aan grondwater onttrekt, dan kan je zelfs je hele woning voorzien van warm water in de radiatoren en warm tapwater. Dit zijn twee gratis brandstoffen die door de natuur worden geleverd. Je energie rekening wordt dan ook gelijk behoorlijk lager.

Extra opties in je huis
Kies je voor een warmtepomp installatie, dan kan je meerdere mogelijkheden kiezen naast je warmtepomp om het wooncomfort van je huis te verhogen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de leidingen die door je huis moeten worden getrokken bij een water-water warmtepomp in een vloerverwarming te laten verwerken. Kies je voor een lucht-lucht systeem dan kan je er ook voor kiezen om de warmtepomp in de reverse versie te zetten. Op warme dagen krijg je op die manier voldoende koelte in je huis.

Nagenoeg zelfvoorzienend
Kies je voor een warmtepomp, dan ben je dus op het gebied van aardgasverbruik nagenoeg zelfvoorzienend. Je hebt wellicht nog wat aardgas nodig wanneer je dit voor je gasfornuis nodig hebt, maar verder ook niet meer.