De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Warmtepomp airco

Ons klimaat is aan het veranderen. Daarmee vertellen we weinig nieuws. Je merkt het al aan de zomers in ons land. Die hadden voorheen temperaturen die niet boven de 20 graden Celsius kwamen. Tegenwoordig kenmerken de zomers in ons land zich door minimaal twee hittegolven. De winters zijn daarentegen ook bar en boos. De temperaturen duiken geregeld onder het vriespunt waardoor we met z’n allen wat dichter tegen de kachel aan duiken.

Een apparaat wat gemaakt is voor het nieuwe klimaat
De huidige cv installaties zijn niet gemaakt voor deze klimaatveranderingen. Gelukkig is er een apparaat wat er wel op toegerust is. We hebben het over de warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat wat gebruik maakt van natuurlijke brandstof om je huis te verwarmen of te koelen. In dit geval hebben we het over lucht. De lucht-lucht warmtepomp zuigt lucht van buitenaf aan en via een compressor wordt deze omgezet naar warme lucht om een woonkamer mee te verwarmen.

Een warmtepomp als airco
Dit model warmtepomp functioneert al bij buitentemperaturen vanaf 3 graden. Op het moment dat het kwik echter stijgt naar hoge temperaturen is het goed om te weten dat je deze warmtepomp ook als een airco kan inzetten. In de reverse stand wordt namelijk warme lucht van binnen omgezet naar koele lucht. Het gevolg is dat je een volwaardige airco installatie in je huiskamer hebt hangen.

Een goede reden om een warmtepomp airco te kopen
Ga je een normale airco installatie kopen, dan krijg je te maken met hoge aanschafkosten en hoge installatiekosten. Je zal hier geen subsidie op kunnen krijgen. Kies je echter voor de warmtepomp airco, dan krijg je subsidie namens de ISDE maatregel. Dit is een maatregel die het terugdringen van CO2 uitstoot uit huishoudens bevordert. De hogere aanschafkosten van een warmtepomp airco worden hierdoor meer dan voldoende gecompenseerd. Onderaan de streep betaal je zelfs minder voor een warmtepomp airco dan voor een normale airco terwijl je er veel meer profijt van hebt.