De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonneboiler

Warmtepomp of zonneboiler
Ons klimaat is aan het veranderen. Daar waar je in de zomer in het verleden maar beter naar een tropisch oord toe ging omdat de temperaturen daar boven de 20 graden kwam kom je tegenwoordig in eigen land ook volop aan je trekken. Zelf zou je nog wel kunnen wennen aan dergelijke andere temperaturen. Je huis is er echter niet op gebouwd. Een traditioneel huis heeft een cv ketel voor de verwarming van je huis die op gas werkt. Daarnaast maak je gebruik van elektriciteit die je inkoopt van het energiebedrijf.

Waarom mensen voor een warmtepomp kiezen
Op het moment dat je toe bent aan een nieuwe cv ketel is het een goed idee om te kijken naar een warmtepomp. Een warmtepomp is eenmalig een hogere investering dan een cv ketel. Je hebt daarentegen geen extra kosten meer voor aardgas om je huis te verwarmen. Bovendien heb je warm tapwater wat je zonder hoge CO2 uitstoot kunt gebruiken. Een warmtepomp maakt gebruik van een natuurlijke brandstof zoals lucht of de warmte van grondwater.

Waarom mensen voor een zonneboiler kiezen
Wil je energie besparen, dan kan je het beste een combinatie van zonnepanelen met omvormer kopen. Dit is een apparaat waarmee de zon voorziet in de behoefte aan elektriciteit in je gezin. De zonneboiler zorgt daarnaast voor warm tapwater. Op die manier zal je op een zomerse dag nog zoveel elektriciteit opwekken dat je kan terug leveren aan het elektriciteitsnetwerk.

Waarom zou je kiezen
Een warmtepomp maakt gebruik van een kleine hoeveelheid elektriciteit. Het is dan ook geen slecht idee om een warmtepomp te combineren met zonnepanelen. Je bent op die manier volledig zelfvoorzienend wanneer het aankomt op energiegebruik. Het is even een flinke investering, maar met ongeveer 10 jaar heb je de hele installatie ruimschoots terugverdiend.