De website www.subsidies-warmtepomp.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonnepanelen

We zijn een heel typisch volkje. We betalen niet graag teveel, en al helemaal niet voor onze energierekening. We keren elk dubbeltje twee keer om voordat we het uitgeven. Daarnaast struinen we maar wat graag de koopjes af in een winkel. Er is maar één ding wat we missen in onze drang om meer geld over te houden voor de leuke dingen in het leven. We hebben het over zonnepanelen. De zon is er immers bijna altijd. Er valt zoveel winst uit te behalen dat het eigenlijk raar is dat we nog niet allemaal gebruik maken van zonnepanelen.

Is jouw dak geschikt
De meeste daken in ons land zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Heb je een schuin dak, dan is het vaak geen enkel probleem. Heb je een plat dak, dan is er altijd nog de mogelijkheid om de zonnepanelen met standaards schuin te laten staan om zoveel mogelijk zon te verzamelen. Heb je geen eigen dak en wil je toch zonne-energie, dan is er zelfs de mogelijkheid om zonnepanelen in te kopen bij een collectief van de energieleverancier. Op een groot veld met zonnepanelen is er dan één of een aantal van jou voor de levering van jouw eigen zonne-energie.

Soorten en maten
In het verleden waren zonnepanelen grote lelijke zware dingen. Je zette ze op je dak als je een wereldverbeteraar was. Tegenwoordig zijn zonnepanelen compacter geworden. Daarnaast is het vermogen per zonnepaneel veel hoger geworden. Het is dan ook niet meer zo dat jij je bescheiden steentje bijdraagt aan het grote geheel wanneer je zonnepanelen koopt. Je bent in de ideale omstandigheden nagenoeg zelfvoorzienend. Is er een periode met heel veel zon, dan kan je zelfs extra energie opwekken die je terug levert aan het energiebedrijf. Je krijgt deze post als korting op je factuur.